Inspirerende blogs


6 strategieën voor Micro-Zelfzorg

Zelfzorg kan voor verschillende mensen verschillende dingen betekenen. Terwijl sommigen zich zelfzorg voorstellen als een glas (of twee) wijn naast een knapperend vuur in het midden van de winter, is het voor anderen een strandvakantie in Egypte. En dat is oké; we zijn allemaal verschillend, want vrije tijd nemen is cruciaal voor lichaam en geest om de routine te doorbreken en te herstellen van overbelasting.

Geluk is met andere ogen naar dezelfde dingen kijken

Voor velen van ons is wandelen iets wat we doen als bijvoorbeeld een autorit niet mogelijk of wanneer het praktisch is. We kunnen het zelfs als een hele klus beschouwen.

En toch onderscheidt het rechtop lopen ons van de meeste dieren op onze planeet. In heel letterlijke zin maakt het deel uit van wie we zijn. Op deze manier door de wereld bewegen hoort bij wat het betekent om mens te zijn.

Burn-out en de kracht van positiviteit

De term ‘burn-out’ werd in de jaren zeventig bedacht door de Amerikaanse psycholoog Herbert Freudenberger. Hij gebruikte het om de gevolgen van ernstige stress en hoge idealen in "helpende" beroepen te beschrijven. Artsen en verpleegkundigen, bijvoorbeeld, die zichzelf opofferen voor anderen, zouden vaak "opgebrand" raken - uitgeput, lusteloos en niet in staat om het hoofd te bieden.

Omgaan met veranderingen

Elk leven is een leven van verandering. We ervaren veranderingen in werk en relaties, veranderingen in onze fysieke en mentale gezondheid en nieuwe gebeurtenissen in onze gemeenschappen en onze wereld.

Soms weten we dat er een verandering zal plaatsvinden, andere keren komt het plotseling en onverwacht. Misschien is het een teleurstelling, of misschien is het een geweldige verrassing.

Proces waarin een rups verandert in een vlinder

Ik wilde perfect zijn, mooi zijn en gezien worden. Maar ik besefte toen nog niet dat ik mijn eigen pad moest bewandelen om de schoonheid in mijzelf te waarderen.
Ik was mij er niet van bewust dat ik mijn eigen transformatieproces eerst moest doorlopen om te zijn waar ik vandaag de dag ben. Ik ben iedereen dankbaar die op mijn pad is gekomen.

De valkuilen van een dominant karakter

Dominante mensen kom je overal tegen, op het werk, in persoonlijke relaties zoals een ouder, partner, kinderen of binnen je sociale netwerk. Wanneer je met dominante mensen te maken hebt die met hun gedrag jou proberen te manipuleren of intimideren is dat ze het vaak niet persoonlijk bedoelen. Hun gedrag is niet voor jou bedoeld, maar willen vooral zelf niet kwetsbaar of zwak zijn. Bij dominante mensen spelen angst en onzekerheid vaak een grote rol.

De levenslessen van onze Deense buren

Het World Happiness Report is een jaarlijks door de VN samengestelde lijst die aangeeft hoe gelukkig de gemiddelde inwoner van elk land in de wereld is. Naast welvaart, levensverwachting en keuzevrijheid van de burgers, wordt er ook gekeken naar de verbanden tussen vertrouwen en welzijn. Volgens het onderzoek zijn vertrouwen en welwillendheid sterke ondersteuningen voor welzijn.

Wat mij persoonlijk vooral opviel aan de Denen is dat men spreekt wanneer het nodig is. In mijn beleving op een vriendelijke manier. Wanneer ze iets niet weten geven ze dat ook eerlijk aan. Dat deed mij denken aan een gedicht van Rumi:


Social Media

Powerful Breaks post regelmatig op social media. Wil je niets missen?
Volg ons en laat je inspireren met nieuwe inzichten en tips!